-10%

13493

83 Kč s DPH

92 Kč s DPH

10% (9 Kč s DPH)

Skladem

ks
Složení: cukr z kokosových květů.

Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1590 kJ / 380 kcal;
tuky: 2 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,5 g;
sacharidy: 92,34 g;
cukry: 91,5 g;
bílkoviny: 1 g;
sůl: 0,6 g.

Země původu: Indonésie.

Skladování: Skladujte v suchu a chladu.

Použití:
Cukr kokosový je vyráběn z nektaru kokosových palem. Při sklizni se nejprve květy shodí na zem, naříznou a poměrně velké množství tekutého nektaru se začíná stáčet do nádob. Následně je tekutina pomalu zahřívána do zkaramelizování a prudce zchlazena, čímž vznikají krystalky cukru.
Jemná chuť cukru je podobná spíše karamelu, nenechme se zmást charakteristickou vůní a chutí kokosových ořechů. Sladivost je srovnatelná s klasickým bílým řepným cukrem.
Toto přírodní sladidlo má široké využití ve studené i teplé kuchyni. Hodí se do nápojů, smoothies nebo jen tak do čaje. Používá se rovněž při přípravě granol, palačinek, nepečených dezertů či ranních kaší.

Věděli jste, že…
… zatímco kokosový cukr je vyráběn z květového nektaru kokosových palem, zdrojem cukru palmového je míza různých druhů palem? Jedná se tedy dva rozdílné cukry.
Kontaktujte nás!